Mad & Mennesker

I gruppen M&M arbejder vi med erhverv, der har med mad og mennesker at gøre.

2-3 dage om ugen har vi base på Bastionens køkken, hvor man lærer at lave mad samt meget af det man skal kunne for at bo selv.

Desuden arbejdes der med udvikling og mestring af eget liv fra ung til voksen.

I omgangen med børn og ældre lærer vi gennem praktik, hvordan man hjælper andre mennesker med omsorg, humør og respekt.

Hvis du drømmer om et job indenfor disse brancher er M&M et godt valg.

Erasmus+ projekt 2022/23

SAJL har i skoleåret 22/23 deltaget i et EU støttet Erasmus+ projekt.

STU har samarbejdet og besøgt vores partner i Auvergne Frankrig. Formålet med besøget er at give unge på STU-mulighed for at møde unge mennesker med udfordringer/handicap i andre lande i EU.

Vores projekt er sammen med en restaurant i Midtfrankrig, der beskæftiger unge på lignende vilkår som os. Vi brugte megen tid på at forberede os til besøget. Under rejsen lavede vi en fælles dansk/fransk menu som blev serveret i deres restaurant. Det var sjovt og lærerigt og vi fik lært meget om fransk madlavning som vi viste frem til andre da vi kom hjem og færdigheder som vi nu bruger når vi laver mad i SAJL, men det også svært fordi vi ikke havde et fælles sprog.

Vi kom også i avisen i Frankrig på grund af vores EU samarbejde, og det var ret sjovt.

Vi vil gerne afsted igen når vi finder den rette partner.

Artikel fra avisen La Montagne 27.5.23
(oversat via Google Translate)

I denne uge fik køkkenerne i Esat (etablering og service af hjælp gennem arbejde) på Adapei 43-stedet i Langeac besøg af nogle særlige gæster.

Arbejderne som til dagligt laver ​​omkring 550 måltider, fik besøg af 10 danske kokkelærlinge med handicap i alderen 18 til 23 år. De blev ledsaget af deres skoleleder Morten Hasseriis, og for at lette de sproglige forskelle blev der tolket af Henrik Clausen, en dansker, der har boet i Tailhac i 11 år.

De besøgende kom fra Nyborg - en by i Danmark, hvor SAJL-skolen ligger, hvis mission er at hjælpe unge med handicap med at finde job i cateringsektoren.

- Sidste år kom jeg for at spise på restauranten Esat, Les berges de l’Allier, da jeg var på besøg hos min ven Henrik, forklarer Morten Hasseriis. Jeg kunne godt lide måltidet og personalets venlighed. Studerende og lærere, vi er alle interesserede i det franske køkken. Det europæiske Erasmus+ program hjalp os med at finansiere muligheden for dette berigende møde.

Denne tirsdag formiddag, den første dag med fælles arbejde, lavede franskmænd og danskere to æblebaserede desserter, en fransk opskrift og den anden dansk. Torsdag skulle de krydse deres knowhow på samme måde. Men ikke kun, da de skulle mødes på Ile d'Amour for at spille petanque og dele en snack, selvfølgelig hjemmelavet.