Gastronomi, hotel og event

I gruppen Gastronomi, hotel og event arbejder vi med erhverv, der har med mad og mennesker at gøre.

På gastronomi, hotel og event arbejder vi med madproduktion, færdigheder, struktur, arbejdsgange, arbejdskultur. Desuden har vi faste opgaver på Kulturhuset Bastionen, hvor vi også har base i køkkenet. Vi har f.eks. stået for buffeten til Nyborg Kommunes Nytårskur 2024.

Eventdelen er også en vigtig del af hverdagen på holdet. Her tager vi på kulturbesøg og hjælper til på festivaler. Vi arbejder også med markedsdage,  og deltager i events på tværs af Danmark, derudover laver vi selv arrangementer.  

Inden for hotelbranchen  arbejder vi  med følgende opgaver: rengøring/stuepige/vasketøj, betjene selskaber, professionel opvask, klargøring af kursus/mødelokaler. Derudover arbejder vi med følgende opgaver inden for restaurationsbranchen: Borddækning, at folde servietter, duge, mm.

På holdet er der også fokus på din personlige udvikling og arbejdsidentitet. Vi laver forberedelse til praktik. Ydermere har vi ledsaget og uledsaget praktik, hvor du kan finder ud af, hvad du kan, og hvad du har lyst til i fremtiden. Det betyder at du har en medindflydelse på din egen hverdag.

Livsmestring

Foruden den normale undervisning på STU, har vi en dag om ugen, hvor vi har fokus på livsmestring. Her lærer du at begå dig i voksenlivet. Undervisningen er fordelt på mindre hold, hvor vi  en periode arbejder med et bestemt emne. 

Du vil lære at udføre de daglige opgaver, som er nødvendige for at kunne bo selv f.eks.  økonomi, mad på budget, rengøring, tøjvask samt at flytte hjemmefra. Undervisningen har derudover fokus på : Ungdomskultur, Frivillighed, boglige fag, seksualvejledning/undervisning, kultur samt virksomhedsbesøg.. 

Hverdagen på Gastronomi, Hotel og Event i billeder